måndag, mars 13, 2006

Stockholmsweekend

Stockholmstrippen var jättebra. Steg upp 6.50, duschade, åt frukost, gjorde mig iording och packade det sista. Bilen körde ut från utfarten runt 9.30, men efter ca 1 mil fick vi vända, då H var osäker på om hon verkligen dragit ut plattrången. Det hade hon.

Var framme i Stockholmia runt 15.30, och stannade bara på vägen och käkade på en mysig vägkrog i Stavsjö.
Väl framme gjorde vi ingenting ett tag, fikade & efter någon timme kom andra faster + hennes man.
Hade det bara sååå kul hela kvällen. God mat (fläskfile, salami med ost i) och kvällsfika (typ av chokladkaka med valnötter i, åts med grädde!), skojigt med kusinerna och kikade på melodifestivalen.
Jag, H & kusinerna hittade på en hel del. Vi spelade in meningar som vi läste baklänges i ljudinspelaren på datorn och spelade sedan upp det baklänges. Då blev det framlänges och lät skitkul. Vi skrattade så vi nästan grät!
Var även ute med deras lagotto i massor av minusgrader. Var sååå kallt. Hade bara tunna jeans. Men det gick iallafall. Kusin H visade oss en genväg på hemvägen, genom en liten skogsdunge. Lutade lite uppåt, så det fanns trappor där. Fanns. Nu var/är de översnöade, så det var som en liten is/snöbacke. Fick dra oss upp med trappräcket. Hihi. Glömde iallafall kylan för ett tag!
Släckte 1.20, efter att ha flamsat med en av syster H:s kompisar på msn samt läst lite tidningar.

I går söndag var det konfirmation. Liten kyrka, och "bara" 8 konfirmander i denna grupp. Resten av deras grupp (9 st till) skulle konfirmeras vid 14.30.
Trevlig präst (skojade och verkade lättsam), jättefina sånger (både psalmer och "vanliga sånger") och rolig "redovisning". De gjorde små sketcher, en frågetävling samt sjöng. :)

Var slut där vid 12.30 kanske, då vi åkte hemmåt igen. Hem till kusinerna alltså! God buffe med kycklingklubbor, köttfärspaj, laxtårta osv väntade. Till efterrätt var det cheescake med hallon samt en mandelbotten med daimglass på (daim blandas med grädde och fryses). SKIIIIITGOTT! Sedan var vi proppmätta ;)
Kusin H, konfirmanden, fick bla. pengar, örhängen och ett jättefint armband. Ganska tunnt, i guld, med små stenar i olika färger. VILL OCKSÅ HA ETT SÅNT! ;) hihi
Kollade också på deras foton från New York. De hade tex. besökt ett museum med massa roliga uppfinningar. Ett tangentbord med en rund tallrik i mitten fanns tex där. SÅÅ typiskt amerikanskt alltså!
Åkte hem mot Växjö vid 16.30-tiden, och anlände här runt 21.30. Läste bla. Aftonbladet i den lilla billampans sken, samt lyssnade på musik. Var inne på ett ställe utanför Jönköping och drack kaffe. (Inte jag!) Köpte en hallon/salt-polkagrisstång där. Inte ofta man stöter på sådana, och de är sååå goda!

Jisses, så svamligt detta blev... Vi hade iallafall kanonskoj, och det var synd att vi inte kunde stanna länge. :(
Blir pannkakor till kvällsmat. Yummi! Längesedan. Ska kolla lit bloggar till innan maten. Tjoflöjt!