måndag, februari 05, 2007

Helgen

Kusin He har smittat mig, så nu är jag dunderfökyld och har ont i halsen. Hade väldigt ont i halsen igår, men idag är det något bättre. Är dock mycker mer förkyld idag. Nyser stup i kvarten. Frös rejält mycket igår också, även det är bättre idag.

Helgen har varit bra. Allt har gått bra och bergravningen var fin! Kändes väldigt konstigt och ofattbart, men bra ändå.
Fin musik & underbart fina blommor <3
Var så mysigt, för både A & E (kusinbarnen, 1,5 resp 5 år) var med i kyrkan, och de skötte sig så bra. Och det var som prästen sa (f.ö min doppräst, som även kände farmor lite grann), någonting om att man har hela spännvidden av ett liv (barn till gammal) och det livade upp det lite.
Mamma berättade igår att när organisten började spela på pianot hade E (1,5 år) sagt "Bä, bä", dvs Bä Bä vita lamm som är hennes favoritsånt! Söta lilla :)
Vi var 35 personer, och efteråt var det middag (kött, potatis, sås, grönsaker, kaffe och biskvi) i en annan kyrkas församlingshem. Var nämligen redan bokat i kyrkans församlingshem.
Trevlig middag, och jag, H och kusinerna He & N lekte och busade med kusinbarnen A & E. Så söta så!
Maten serverades vid halv 12, och vi var de sista som lämnade byggnaden, och då var klockan lite efter 14. Åkte till kyrkogården och kikade på alla blommorna, och därefter åkte vi hem. A ville så gärna leka mer med oss, så kusin P m. familj skjutsade hem henne till oss, och så stannade hon här och lekte och busade med oss fram till 17-snåret.
Var bla. ute och lekte "Under hökens vingar kom" samt "Blindbock" (det var dock inomhus!)

Senare pratade vi lite minnen allihop, och sedan åkte vi fyra + pappa till en nyöppnad godisaffär. Hade en massa gott godis, men det var ganska dyrt.
På kvällen såg vi "Melodifestivalen" och gjorde lite annat som jag inte minns nu. Pratade om att spela något spel, men det blev inte av. Minns inte vad vi hittade på istället ;)

De kom ju i fredags kväll, och då åt vi middag, kikade på "Let's Dance" och poppade popcorn. Vi har sådana riktiga majskorn nu, som man poppar i en vanlig gryta. H som hade ansvar för poppningen lyckades bränna grytan. Haha.

Har varit en mysig helg som har gått i släkt/familjelivets tecken. Synd bara att de inte stannade längre.
H ska till Sthlm med skolan på onsdag, och ska eg. åka hem på fredag. Men de fick stanna kvar om de ville, och H ska stanna kvar i huvudstaden över helgen. Ska bo en natt hos kompisen H och en natt hos kusinerna. Fusk! Jag vill också...

Nu ska jag och mamma äta lunch. Därför blev det lite snabbt skrivet. Kommer kansker mer en annan dag. Har hur som helst varit en bra helg, och jag tycker att det var jobbigare/mer sorgligt efter att vi hade varit uppe hos farmor den kvällen hon gått bort. Då var hon liksom där. Nu var det så obegripligt att hon låg där i kistan. Det gick inte förstå. Därför kändes det inte lika jobbigt. Inte på samma vis iallafall. Visst högg det till lite när prästen berättade om hur hon var som person och hur fin och omtänksam och kärleksfull hon var. Men det kommer man ju ändå inte glömma...