tisdag, maj 01, 2007

Hemma igen

Så var man hemma i Sverige igen då. Kom hem vid halv 5-snåret igår eftermiddag. Efter att ha fått våra väskor och varit och handlat lite nödvändig mat var vi nog hemma i huset vid 18.

Veckan har varit helt underbar! Men det har som vanligt gått så himla snabbt. Aldrig går en vecka så snabbt som när man är iväg på solsemester :(
Vädret kan man inte klaga på, runt 25-30 grader varje dag. Det var en dag det var molnigt hela dagen, men då åkte vi till en närliggande ort, Paralimni och shoppade lite. Hade eg. tänkt åka dagen innan, men då stängde de redan vid 14, så det var inte lönt. Blir så jobbigt när man har en tid man måste passa. På semestern ska man inte stressa ;) Hursomhelst, vi betällde då en taxi till Paralimni dagen därpå, och då var det passande nog lite molnigt. En av de sista dagarna gick vår familj (jag, H & mamma och pappa) längre ner i Agia Napa (ner till trafikljusen och kyrkogården för dem som varit i Agia Napa) för att se vad det fanns för affärer där och gick sedan längs havet hem. Omg vad varmt det var... Så det var som sagt skönt att det inte var så varmt när vi var i Paralimni. På ditvägen fick vi varsin taxi, men på hemvägen (hade bett dem komma och hämta oss sen) fick vi trycka in oss alla 9 i en taxi som nog var avsedd för... 6 eller 7 passagerare. Det var TRÅNGT vill jag lova. Men som tur var, var det ingen lång sträcka hem.

Vädret har som sagt varit bra, soligt & fint. Men det har blåst endel i vissa perioder, men inte mer än att det har gått att härda ut. Det har inte varit kallt eller så. Inte mer än kyligt på kvällarna. Det gick inte att gå i linne/kortärmat utomhus på kvällen utan att frysa.
Poolen var kall, så där badade jag 1ggr. Fanns innomhuspool också, och där badade jag 2ggr. Fanns även en liten jacuzzi innomhus ;)
Så jag har mest solat och visst har jag blivit brun. Inte knallbrun, men det syns om man jämför hur huden är där jag haft bikini. Sedan bli man ju lite "blind" så man ser inte själv att man är brun.

Sista dagen (i söndags) var vi på Nissi Beach och det var såååå fint med turkost vatten och vit sand. Den dagen var dock den allra blåsigaste, så det var lite småkyligt. Det blåste dock mindre när man låg på mage, så det blev mycket ryggsolning den dagen. Blev även ett härligt dopp i det salta Medelhavet. Massa vågor. :) Det var kallt innan man hade doppat sig, men sedan var det bara skönt.
Vi hade en strand precis nedanför vårt hotell också, men lite stenig, så där var det knappt någon som badade. För inte mer än 2 minuter ifrån låg Sandy Bay (tog cirkus 15-20 min att gå till Nissi Beach) som också var en fin strand. Men den gick vi aldrig till. Såg den först när vi gick till Nissi Beach.

Massa god mat åt vi (restaurangtips finns för den som vill ha!) och det har bara varit bra. Fint hotell med fint poolområde och härligt blåvita byggnader.
Det var verkligen sjukt fint på Cypern. Men allt hade inte kommit igång än, så underhållningen på hotellet var kass... Maten på hotellet var okej, frukosten bra, kvällsbufféerna okej (åt där 2 kvällar ). Vet inte om maten blir bättre framåt sommaren.

Vill inte skriva upp alla detaljer osv, för dagarna flyter ihop och man vet knappt när man gjorde vad. Men det ska komma in en massa bilder på bilddagboken de närmaste dagarna, så då får ni veta lite med om vad som hänt under vår resa. Och det vet ju alla, en bild säger mer än tusen ord.
Är det någon som inte har bilddagboken eller som inte är vän med mig (måste vara det för att se bilderna) så säg till! Finns ett lösenord ni kan få då.

Och en sista grej, det var INTE roligt att komma hem till en tråkig vardag igen. Jag vill tillbaka, eller åtminstone ha en annan kul resa att se fram emot.