onsdag, december 06, 2006

Dubbla chokladkakor med jordnötssmör
Recept från Aftonbladets Söndagsbilaga.

  • Ca 36 stycken
  • Arbetstid: 15 minuter
  • Tid i ugnen: 15 minuter per plåt

Kakorna
120 gram mörk choklad (vi hade Marabous)
120 gram smör
300 gram (3,5 dl) socker
3 ägg, uppvispade
120 gram (2 dl) vetemjöl
1,5 tesked bakpulver
120 gram (3 dl) kakaopulver
120 gram mjölchoklad, skuren i 1 cm stora bitar (vi hade Marabou mjölkchoklad)

Fyllning
150 gram jordnötssmör ( vi hade Skippy)
50 gram (6 matskedar) florsocker

Gör såhär
1. Förvärm ugnen till 170 grader.
2. Smält den mörka chokladen med smöret i mikrovågsugnen eller i en skål över hett vattenbad. Låt det kallna.
3. Rör sedan ner sockret och därefter äggen. Tillsätt mjöl, bakpulver och kakaopulver. Blanda väl och rör sedan ner mjölkchokladbitarna.
4. Ta en tesked chokladmassa och rulla den till en liten kula.* Lägg den på en klädd plåt och platta till den lite. Gör på samma sätt med resten av smeten, sprid ut kakorna med 5 cm mellanrum.
5. Grädda kakorna i 12-15 minuter. Låt dem kallna på ett bakgaller.
6. Rör ihop jordnötssmör och florsocker. Bred smöret på en kaka och lägg ihop den med en annan. Tryck till lite lätt så att de håller ihop.
7. Servera tillsammans med glass.**

TIPS! Bjud på kakorna till kaffe eller som efterrätt tillsammans med en klick vaniljglass.

* Vår smet blev ganska lös, så det gick inte att rulla till kulor, men det går lika bra att bra klicka ut smeten!
** De blev ganska hårda, så det passar nog bäst som "kaka".

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

ska genast skriva av receptet, tack tack :)

06 december, 2006 18:36  

Skicka en kommentar

<< Home