söndag, december 25, 2005

Julfirande

Oj, vilken underbar dag det var igår! Åkte hemifrån runt 14.30, och det blev lite stressigt på slutet, då H hjälpte mig med lösnaglarna! Blev så fint så att kusin P:s sambo Gu trodde att de var gjorda på salong! :) Så H har numera i uppdrag att hjälpa henne att fixa lösnaglar någon gång!

När vi kom var alla redan där, och det dracks lite glögg innan julbordet vid 15-snåret. Lilla E sov, och det tog inte många minuter innan A tinade upp och busade och lekte med oss. Jättejätteskoj!

Efter maten satte sig jag, H och A framför tv:n och såg det sista av Kalle Anka och lite på 'Kan du vissla Johanna'. Men mest blev det bollkastning med A:s gosedjurskatt och en hård, stor dinosaurieleksak! ;)

Efter det blev det lugn godisstund i finrummet, men strax därefter kom tomten! Kusin P hade varit iväg och tomtat hos en kompis familj precis innan, och nu var det pappan i den familjen som var tomte hos oss.
A var uppspelt, pratade med tomten och hjälpte till att delade ut paket till allihop. Och i den åldern kläcker de ur sig en massa härliga kommentarer också!
På frågan om hon var kissnödig svarade hon snabbt nej, men efter att tomten hade gått en liten stund efteråt (hann inte stanna så länge, det fanns ju fler barn som väntade!) hann hon gå på toaletten! ;)

Därefter fortsatte utdelningen och alla var nöjda och glada med sina julklappar. H hade önskat sig en digitalkamera mest av allt, och det samt lite andra smågrejer fick hon!
Jag fick bla. Agnes skiva, en rödrutig flanellpyjamas, 'Vem vill bli miljonär'-spel på DVD, Amor Amor parfym + lotion, en magnetlist med vykort (av H), boken 'När blodsband brister', presentkort på Kicks samt filmstaden och 1000:- Så även jag var supernöjd! :)

A fick ett barbiekök med tillhörande barbie samt massa roliga smågrejer! Hon tycke att det var hur kul som helst och vi pysslade jättemycket med det. Och det var en hel fabrik att få loss alla grejer ur kartongen. Haha. Inte klokt hur väl de sätter fast det.

Efter paketöppningen vaknade lilla E. Och gud vilken söt bebis! Jättelik Alice som liten, men endå ett eget utseende. Hon satt först i sin babysitter på golvet medan vi fikade, men det var ju inte roligt att ligga där, så hon fick komma upp i knät på Gu, och satt där en stund innan hon ville ner på filten på golvet.
Jag hade A i knät, och hon dividerade med mig om att nonstopen på hennes pepparkakshjärta som jag hade gjort till henne, bara trillade av, ett efter ett! Sååå himla söt unge! <3
Och nere på golvet låg som bekant E, och hon låg så nöjt och tittade på lite leksaker.

Efter fikat lekte vi lite till med barbieköket, och jag smet iväg och pratde med E lite grann. Och hon log så nöjd då jag skakade lite på en söt clown-skallara och småsnackade med henne!
Älskade ungar, vad ni är underbara!

Resten av kvällen (fram till 21-tiden) lekte vi lite andra lekar, jag, A och H. Det var en resa ut till landet. Och det var tågresor i soffor och båtresor i sängar. Vilken fantasi de har, de där 4-åringarna!

När det var dags att gå hem satte hon sig på tvären. NEJ. Hon ville då rakt inte gå hem. Men då pappa sa något i stil med 'Men om vi går med dig på promenaden hem?' nästan hoppade hon upp och det var såååå okej att gå hem! ;) Så vi satte på oss våra kläder och tog en promenad. De bor i samma område, så det var inte farligt lång. Bara skönt med en promenad i den decemberkalla kvällen.
Och hela vägen hem snackade hon och vinkade till oss genom ett litet fönster bak på vagenen. och när vi kom fram och A hade gått in och upp på sitt rum vinkade hon ivrigt i fönstret! Hon skulle minsann vara uppe hur länge hon ville, och se på Pettson och Findus! ;) Busunge!

Vi blev hemkörda av Gu, och hämtade upp mamma på vägen, som stannat kvar hon faster Gi och maken Gö.
Väl hemma käkadwe vi köttbullemacka, pepparkakor, drack julmust och spelade DVD-spelet. Jättekul, men ganska svåra frågor...
Och idag steg jag upp 12.30 och har inte hunnit göra mer än sett två inspelade TV-program!

Fick även veta en annan jätteskoj nyhet. P och Gu ska gifta sig i Paris i vår! :) Och Gu hade fått ringen i julklapp av P. Och A kunde ju inte låta bli att fråga tomten om det var han som hade varit hemma hos dem och lämnat den! ;)

Det har verkligen varit en underbar julafton. Blev precis som jag önskat; roliga presenter, god julmat och trevligt sällskap!
Var så himla roligt att se E, hur stor hon blivit och hur pigg och fin hon var. Syns inte ett spår av att hon är för tidigt född. Supersöt tjej!
Och A. Så himla roligt att leka med henne. Hon är så pigg, framåt, lekfull och underbar!

Har fått en inbjudan att komma ner under lovet och busa & leka ännu mer. Så jag och H ska planera in en dag då vi ska ner till söder och leka oss trötta! :)