torsdag, november 24, 2005

Pilotundersökning

Idag har pilotundersökningen blivit av. Efter skolan cyklade jag hem med onödiga böcker, och fortsatte sedan mot A's bostadsområde. Räknade lite matte innan det var dags att hämta lilla lillasyster M på dagis, och efter lite passande av den busungen (klättra upp och ner från bordet, dricka lite slurkar ur ett nästintill tomt glas, gnälla efter lite (brända) popcorn & sedan grimasera och sedan skrika lite då man inte får sin vilja igenom) genomfördes två av fyra pilotundersökningar per telefon, då de inte kunde komma pga. missuppfattningar.
Strax därefter kom A's kompis M dit tillsammans med hennes lillasyster I. I gjorde undersökningen samtidigt som A's bror I.
Sammanfattande kan man säga att det gick bra, men att vi upptäckte att vi måste formulera om lite frågor så att de mindre barnen (5 år, lågstadiet och mellanstadiet) förstår. Är kanske inte så konstigt att de inte alltid förstår ord som enkät, påverka, och färre.
Behövdes även lite fler alternativ till vissa frågor. Känns bra att vi har koll på vad som ska förbättras, så att enkäterna blir lättförstådda.

Är sådant som göra att allt går så mycket lättare då man har en handledare, som vet hur det ska funka. Som vet att man ska testa enkäten på försökspersoner i rätt ålder, så att man ser att de uppfattar allt rätt, innan man ger sig ut i skolklasser och delar ut samma (oklara?) enkät till ett tjugotal 8-åringar.

Snackade även lite med personalen på M's förskola, om att vi skulle vilja intervjua deras femåringar. Gick bra, vi ska ge dem frågorna, så att de kan visa föräldrarna, som måste godkänna innan vi kan fråga ut deras barn.
Kommer väl inte blir förrän efter jul, så det är ingen brådska. Men det är lika bra att få det gjort. Har dock mkt de två nästakommande veckorna (tre prov samt ett stort läxförhör i natur och muntligt i svenska) så det får kanske vänta lite iaf. :)

Är adventskonstert i domkyrkan imorgon, 9.15. Brukar alltid vara så fint :)

Hade tänkt att kolla lite KY-utbildningar nu. Hittade en tidning i skolan, där det fanns annonser om en massa skolor som hade KY, så jag ska gå upp och hämta den nu.